ontslag persoonlijke groei

Van ontslag naar persoonlijke groei

Een “gewone” woensdag in maart

Ik werkte als administratief medewerkster bij een bedrijf in Dordrecht. Op een “gewone” woensdag in maart 2015 vroeg mijn werkgever of ik even tijd had voor een gesprek. Dit gesprek veranderde mijn leven in meerdere opzichten. Het bedrijf zat in een crisis en dit betekende voor mij dat ik op zoek moest gaan naar een andere baan. 

Wat voelde ik op dat moment? Het maakte mij verdrietig, boos en ik was teleurgesteld. Waarom overkwam mij dit? Het is zwaar om je baan te verliezen, maar ik weet nu dat het niet het einde van de wereld is. Het overkomt helaas veel mensen. Als jij ook in zo’n situatie zit, wil ik je met deze blogpost een hart onder de riem steken.

ontslag vraag

Sterker, krachtiger en zelfstandiger door ontslag

Hoe heb ik deze tegenslag verwerkt? Ik heb mijzelf eerst de ruimte gegeven om flink te balen. Daarna heb ik geprobeerd het los te laten door leuke dingen te gaan doen en te genieten van de kleine dingen. Als je beetje bij beetje de situatie accepteert, dan pas kan je verder gaan. Accepteren kost tijd en alleen jijzelf bepaalt hoelang je hier voor nodig hebt. Door mijn ontslag ben ik alleen maar gegroeid en heeft het mij meer zelfvertrouwen gegeven en sterker gemaakt. Zo heb ik een nare ervaring omgezet naar iets positiefs.

De keuze werd voor mij gemaakt

Op mijn werk twijfelde ik regelmatig of ik wel op de juiste plek zat, maar het voelde vertrouwd en veilig. Het aangaan van veranderingen vond ik spannend en ik wilde mij graag vasthouden aan de bestaande en bekende manieren van werken. Het maken van keuzes vond ik ook lastig.

Er was altijd wel een excuus om niet weg te gaan. Mijn vaste baan niet willen opgeven en het opstarten van het bedrijf van mijn man. Het juiste moment was er nooit en ik durfde geen knopen door te hakken. Nu werd die knoop voor mij doorgehakt en de keuze door een ander gemaakt.

Vind je het ook lastig om zelf die eerste stap te zetten?

ontslag keuzes

Gegroeid als persoon en coach

Eindelijk heb ik de stap gezet naar een mooie toekomst. Weg met die onzekerheid en zelf keuzes maken. Om op zoek te gaan naar mijn wensen, behoeften en passies ben ik op onderzoek gegaan door onder andere het doen van een Career Scan en een beroepskeuzetest. In dit proces heb ik een beter zelfbeeld gekregen (bewustwording en meer inzicht).

Als je een goed zelfbeeld hebt kom je er ook steeds meer achter wat je wilt met je toekomst en hoe je dat kan aanpakken. Het was geen makkelijke zoektocht. Het volgen van verschillende opleidingen op coaching gebied maakte mij met de dag enthousiaster om te blijven leren en te kunnen groeien als persoon en op werkgebied. Ook kon ik mij steeds meer specialiseren als coach.

ontslag puzzel

Zit jij op de juiste plek?

Met mijn kennis en ervaring help ik nu andere mensen om gelukkig te zijn of te worden op werkgebied. Als loopbaancoach ga ik samen met jou op onderzoek om erachter te komen of je op de juiste plek zit. Wat is er mogelijk voor jou? Hoe ga je op zoek naar een andere baan?

Een groot deel van je tijd breng je door op je werk. Het werk moet vooral leuk zijn, anders houd je het op de lange termijn niet vol. Als je niet meer met plezier naar je werk gaat en er geen voldoening meer uithaalt kan je misschien eens kijken naar andere mogelijkheden. Maar gooi nooit oude schoenen weg, voordat je nieuwe gekocht hebt. 

Pak deze kans: neem een loopbaancoach in de arm en ontdek jouw talenten!

En vind het antwoord op de volgende vragen:

  • Wat wil ik?
  • Wat wil ik niet meer?
  • Wat wil ik behouden?
  • Wat wil ik veranderen?

“Je leeft maar een keer.
Sta achter de keuzes die je maakt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.