Coaching

Wat is life coaching?

Steeds vaker staan mensen stil bij vragen over de zin van het leven. Is dit nu alles? Wat draag ik wezenlijk bij? Hierdoor kun je een innerlijke onrust ervaren. Als life coach help ik je bij het werken aan je eigenwaarde en om te groeien in je persoonlijke ontwikkeling. Bewuster worden om niet steeds in dezelfde valkuilen te stappen en je kwaliteit van leven te verbeteren. Met life coaching focussen we op de kwaliteit en vormgeving van je leven. 

Bevorderen van het bewustzijn en het stimuleren van de eigen verantwoordelijkheid zijn twee belangrijke pijlers van een life coach. We kijken naar de veranderingen die je door wilt maken om je doel te bereiken. Het maken van keuzes, ontdekken van je talenten en versterken van je weerbaarheid in de maatschappij. Als je weet wie je bent, wat je wilt en kunt, gaat kiezen vanzelf. 

Om het traject met een life coach te laten slagen moet je zelf het probleem ervaren en de motivatie hebben om patronen te willen doorbreken. Hierbij geef ik je persoonlijke ondersteuning en ga je zelf op zoek naar de antwoorden. Een vertrouwensband met de life coach is belangrijk om je open te stellen en een goede match te vormen. 

Investeren in een coach is investeren in jezelf. Ontdek waarom deze investering in jezelf het waard is.

Hoe pakken we life coaching aan?

Actief luisteren

Hoe komen we erachter wat jij wilt? Door vragen te stellen en actief te luisteren achterhaal ik je huidige patroon. Ik ga samen met jou het gesprek aan en moedig je aan om alles over jezelf en je wensen te vertellen. Zo kunnen we uiteindelijk het patroon doorbreken.

Verantwoordelijkheid stimuleren

Ik stimuleer je om eigen verantwoordelijkheid te nemen voor je keuzes. De keuzes die je in het verleden hebt genomen en nog wilt nemen. Met life coaching lossen we de problemen niet op, maar ik help je wel te zoeken naar oplossingen. En ik geef je handvatten om de juiste keuze voor jou te nemen.

Prikkels trainen

Life coaching is ook waardevol als ondersteuning in moeilijke situaties of bij vervelende gebeurtenissen. Dan is het prettig als iemand naar je luistert en met je meedenkt. De spanning die je ervaart, is vaak niet in verhouding met de prikkels die op je afkomen. Hoe deze prikkels op je afkomen en wat je ermee doet, kun je trainen. Deze training kan variƫren va het aanleren van ontspanningsoefeningen tot het in kaart brengen van jouw normen en waarden.

Ben je klaar voor een nieuw begin?